Omgeving

slide 1
Image Slide 2
Image Slide 3
Slide
Slide
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Centrale ligging

Jirnsum

Jirnsum is een dorp dat leeft!

Centraal gelegen in het hart van Friesland. Ingeklemd tussen het prinses Margrietkanaal, rivier de Boarn en de Moesel. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en een actief verenigingsleven.

Met ca. 1400 inwoners mogen we het gerust een klein dorp noemen, maar een groot aanbod aan nautische en industriële bedrijven maakt dat er voldoende werkgelegenheid en actie is.

Het aanbod aan faciliteiten, de rust, de goede verbinding over de weg, het water of met openbaar vervoer; dat maakt dat ook de recreant Jirnsum als prettige uitvalbasis ervaart.

Hart van Friesland

Met auto en of fiets minuten bent u in een van de grote steden die onze provincie rijk is. Leeuwarden, Sneek en Heerenveen zijn allemaal binnen 20 autominuten te bereiken.

Ook met openbaarvervoer is Jirnsum bereikbaar. Streekbus rijden langs het dorp en treinstation Grou-Jirnsum is op 3 km.

11-steden

Waar ter wereld zijn de steden kleiner dan dorpen? In Friesland natuurlijk. Onze steden danken de titel niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis. Het zijn de steden van de dromers die laten zien dat je niet de grootste hoeft te zijn om op te kunnen vallen en de doeners die bewijzen dat je niet het rijkst hoeft te zijn om je dromen na te jagen. Het calimero-effect? Daar doen we niet aan.

Wij zijn klein en zij zijn groot, en dat is bêst genôch

Omgeving

Friese meren

Friesland staat bekend om zijn vele meren.

Het IJsselmeer is het grootste zoetwatermeer van Nederland. Het IJsselmeer is ontstaan door het afsluiten van de Zuiderzee en de aanleg van de afsluitdijk. Plaatsen als Makkum en Lemmer zijn een geliefde plek bij de watersporter.

Het Sneekermeer is bekend onder de watersporters, jaarlijks vind hier de Sneekweek plaats en daarnaast zijn er vele ander watersportfaciliteiten.

In een uitmonding van het Sneekermeer bevind zich het recreatiegebied “de Potten” met zwemgelegenheid, speeltoestellen, waterskibaan en toiletten. Een gedeelte van de plas is ingericht voor naaktrecreatie.

Wadden eilanden

Het Waddengebied is zoveel meer dan de mooie Waddeneilanden. Het is UNESCO Werelderfgoed. Het is het grootste getijdengebied ter wereld. 

Het is dé plek waar je kunt ontspannen, van vogelspotten tot feestvieren. En waar je wandelend, fietsend of varend je eigen eten bij elkaar kunt rapen, terwijl je wordt getrakteerd op de mooiste uitzichten.

Oranjewoud

Dit koninklijke bos ligt ten oosten van Heerenveen en bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. In de Overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, wandel je over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Welkom bij Pension Op'e Koai.
Hoe kunnen we je helpen?