Onze favorieten…

Varen

Verken onze prachtige waterrijke provincie met 1 van onze Bellussloepen en vaar bijvoorbeeld door de Alde Feanen of over de Zwette en it Swin. Laat u verrassen door de rust en en weidse omgeving of leg aan in Snits waar u op één van de vele terrasjes geniet van de rumoer en winkelend publiek.

Onze favoriete sloepenroutes vindt u hier.

Wat lekkers (lunch en of hapjes) voor mee aan boord bestel je bij:

  Debbs – Food & Hospitality

Na een lange dag op het water, ga je aan wal bij één van de restaurants in onze omgeving, waarna je in de schemering dan weer aanmeert ‘by RFU’, een topdag!

Te doen

Er even uit, maar toch dichtbij! Dat kan… Genietend op een bankje bij “Ald Skou” bijvoorbeeld. Vlak bij ons, langs het Prinses Margrietkanaal, een druk waterknooppunt waar altijd iets te zien en beleven is. Of trek je wandelschoenen aan en doe vanuit hier door ons dorp Jirnsum een rondje via de Syl en de dorpen Friens en Raerd (ca. 6 km).

Een andere route vanaf hier is het “Slùske om”. Dit kan te voet of met de fiets. Langs het kanaal, over het zelfbedieningssluisje “Tersoalstersyl” en langs het Sneekermeer en buurschap Abbenwier terug (ca. 10 km).

U kunt ook bij Tersoalstersyl het pontje naar Terherne nemen en over Jinshuizen terug lopen. Onderweg haalt u een ijsje bij ijsboerderij Boere Iis. (ca. 13km)

Er zijn verschillende fiets routes welke vanaf hier te starten zijn. De pontjesroute behoort toch wel tot de favorieten van ons & onze gasten! U kunt vanaf hier zo de route op.

Maar er is natuurlijk meer te beleven in deze mooie omgeving. Hierbij nog een aantal tips:

Planetarium – Franeker

BB Bunker- Grou

Fries museum- Leeuwarden

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Welkom bij Pension Op'e Koai.
Hoe kunnen we je helpen?